LiberalParty

LiberalParty Lördag 27 augusti, Stortorget, kl 11-14

Örebro torsdag 25 augusti 2022
Pressmeddelande

Unikt evenemang då Liberalerna med dunder och brak firar 120 år!

1902 startade den förening som idag heter Liberalerna Örebro kommun. Detta firas på lördag 27 augusti med ett stort party på Stortorget, vi kallar det LiberalParty.

– Vi har planerat och sett fram emot festligheterna länge, och nu är det äntligen dags. Jag har som ordförande det stora nöjet att få inviga vårt LiberalParty kl 11:00 då jag klipper bandet och skjuter salut, säger Pia Delin, ordförande Liberalerna Örebro kommun.

– Det är glädjande att kunna kombinera fest med allvar, säger kommunalråd Karolina Wallström, för under vårt LiberalParty blir det flera politiska tal och intervjuer. Själv kommer jag prata om våra viktigaste frågor för Örebro kommun. Det gör jag tillsammans med Patrik Jämtvall som är tvåa på kommunlistan som jag toppar. Lite senare har vi vår partiledare och örebroaren Johan Pehrson på scenen. Regionrådet Willhelm Sundman är också på plats och han ska berätta om vår historia samt om regionfrågorna.

– Men jag har två uppdrag till under partyt som är minst lika viktiga. Dels serverar jag tårtan som vi bjuder på och så har jag med mig en av mina hästar, en ponny. Ponnyridning brukar alltid vara ett populärt inslag och jag hoppas kunna få leda många barn runt på en liten ridtur, avslutar Karolina Wallström.

– För att få en riktig festivalstämning behövs ett bra band och vi har engagerat det bästa tänkbara, säger festivalgeneral Mats-Olof Liljegren och fortsätter: Min systerson Freddie Liljegren, som blev IDOL-tvåa för några år sedan spelar och sjunger tillsammans med bandet Dunderklubben. De har avslutning på allsången på Strömpis under fredagskvällen och är nu med på vår scen. Men det blir mycket mer än musik, tal, tårta och ponnyridning. Vårt ungdomsförbund LUF bjuder på flera tävlingar med fina priser och även ett uppdukat bokbord. Och inte minst viktigt, det finns ballonger till alla barn.

– Nu hoppas jag att vädergudarna står oss bi och att festligheterna får genomföras under uppehållsväder. Men vi får ta det som det kommer för ett vet jag, det kommer bli några härliga timmar med en skön blandning av musik, humor och allvar. Precis så som livet ska vara och jag ser fram mot att moderera detta, avslutar Mats-Olof Liljegren

INTERVJUER och mer information

I anslutning till evenemanget finns begränsade möjligheter till intervjuer.

Alla politiker* går att intervjua men det måste bokas i förväg då vi har ett specifikt schema för dagen.

För bokning och mer information om arrangemanget kontakta:

 

Mats-Olof Liljegren, Liberalerna Örebro kommun

Press- och medieansvarig

Tel: 070-360 19 19

E-post: mats-olof.liljegren@liberalerna.se

 

*Johan Pehrson, Karolina Wallström, Willhelm Sundman, Patrik JämtvallLiberal Party

Program

11:00 Invigning Pia Delin, Karolina Wallström

11:15 Musik, Freddie och Dunderklubben

11:40 Liberalerna i Örebros historia och politiken för regionen

12:00 Tårtan serveras

12:00 Musik, Freddie och Dunderklubben

12:20 Prisutdelning nr 1

12:30 Heta politiker på scen

13:00 Johans Pehrson

13:30 Tredje omgången musik

13:50 Prisutdelning nr 2

14:00 Slut

 

Under hela LiberalParty pågår aktiviteter som ponnyridning och tävlingar.

Medverkande

Johan Pehrson

Karolina Wallström

Willhelm Sundman

Patrik Jämtvall

Freddie Liljegren med Dunderklubben

Mats-Olof Liljegren - konferencier