Spiken i kistan för Ölmbrogården!

Spiken i kistan för Ölmbrogården! Johanna Reimfelt (L) Taleperson i sociala välfärdsfrågor Ledamot Kommunfullmäktige  2:e vice ordförande Vård- och omsorgsnämnden

Örebro torsdag 27 april 2023
Pressmeddelande

Spiken i kistan för Ölmbrogården!

Idag fattar Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet i Vård- och omsorgsnämnden beslut om att lägga ner Ölmbrogården. En enad opposition ville tvärtom. 


– Detta kommer få förödande konsekvenser. Vi tappar kompetens både när det gäller sjuksköterskor och vårdpersonal. Men inte minst stänger vi ner ett välfungerande boenden med låg hyra samtidigt som framtiden tydligt visar att behoven ökar, säger Johanna Reimfelt (L), 2:e vice ordförande i Vård- och omsorgsnämnden. 


– Jag hoppades in i det sista att Centerpartiet skulle våga gå emot Socialdemokraterna och Moderaterna. Att Centerpartiet skulle värna om landsbygden och stå upp för att du ska kunna bo och leva på landsbygden hela livet, fortsätter Johanna Reimfelt. 


– Den utredningen som pressats fram på kort tid hade endast ett syfte. Att hitta argument för en nedläggning. Det är så många fel, antaganden och luckor i utredningen. Inte minst det faktum att landsbygdsperspektivet saknas, säger Johanna Reimfelt. 


– Det är inget annat än panik och idioti, säger Karolina Wallström, kommunalråd. 


– Ministerstyre när det är som värst och helt utan konsekvensanalyser! Inte ens deras tanke med att få budget för 2024 i balans håller ihop. Sådana här beslut ska starta i vårdboende nämnden. Här borde ledamöter verkligen rösta med klokhet och övertygelse och inte efter partipiska, säger Karolina Wallström


– Hela oppositionen är emot. Detta är ett mycket svagt beslut i en sådan här stor fråga, avslutar Johanna Reimfelt. 


För mer information kontakta
Johanna Reimfelt (L)
Taleperson i sociala välfärdsfrågor
Ledamot Kommunfullmäktige 
2:e vice ordförande Vård- och omsorgsnämnden

E-post: johanna.reimfelt@orebro.se    
Tel: 070-744 40 70