Dunderfel att dra undan mattan för idrottsföreningarna!

Dunderfel att dra undan mattan för idrottsföreningarna!

Örebro måndag 20 mars 2023
Pressmeddelande

Patrik Jämtvall: Dunderfel att dra undan mattan för idrottsföreningarna!

Liberalerna lägger förslag idag i Kultur- och fritidsnämnden om att riva upp beslutet om ”Ren Arena”.

– Hot att rådande majoritet ska fortsätta utöka så kallad ”Ren Arena” (reklamfritt), måste stoppas! Det är flera föreningar som får stora problem att överleva utan de sponsorintäkter fasta skyltar ger. Detta förslag måste stoppas och begravas, dessutom måste redan tidigare beslut om ”Ren Arena” rivas upp, säger Patrik Jämtvall (L), talesperson i samhällsbyggnadsfrågor.

– Det har blivit helt fel detta. Föreningarna behöver intäkter och de fasta reklamskyltarna betyder massor för dem. Därför vill vi riva upp tidigare beslut om ”Ren Arena” i Idrottshuset. Jag vill se ett blomstrande idrottsliv och då måste förutsättningar finnas för det, säger Urban Olsson (L), ledamot i Kultur- och fritidsnämnden.

– För oss som ansvarar för alla bidrag till ideella föreningar är det ju självklart att varje krona behövs. När alla har det tufft ekonomisk gäller det även föreningslivet. Vi kan inte fortsätta begränsa denna möjliga intäktskälla för dem, säger Anna Grevillius, ersättare i Kultur- och fritidsnämnden.

– Ska vi förbjuda reklamtryck på tröjor också, kanske förbjuda reklam på tv i framtiden.
Skärp er, detta accepterar vi i Liberalerna aldrig och vi kommer ta hård strid för föreningarnas möjligheter. Vi ska inte ta död på föreningslivets och barnens möjligheter till idrottande genom att dra undan mattan för dem, avslutar Patrik Jämtvall.

För mer information kontakta

Patrik Jämtvall (L)
Taleperson i samhällsbyggnadsfrågor
Ledamot Kommunfullmäktige 
2:e vice ordförande Bygg- och miljönämnden

E-post: patrik.jamtvall@orebro.se
Tel: 070-669 98 94