Liberalerna vill utöka öppettiderna för krogen

Bakgrund

Örebro tisdag 23 augusti 2022

Pressmeddelande

Liberalerna vill utöka öppettiderna för krogen!

Liberalerna föreslår idag i Miljönämnden att tre krogar i Örebro ska kunna ha öppet, under en prövotid, till kl 03:00 istället för 02:00 under helgnätter.

– Det är dags nu för även Örebro att tillåta öppettider till kl 03:00. Flera andra städer har det redan och det fungerar där så det bör också fungera här. Skulle det visa sig att det inte gör det så kommer det att synas i utvärderingen efter prövotiden. Vi ser våra restaurangägare och det folknöje de erbjuder som en positiv kraft i Örebro och det är dags att andra partier också inser det. Vi vill pröva om det här blir ett bra tillskott till den nöjesverksamhet som redan bedrivs, säger Berith Tedsjö-Winkler, Liberalerna Örebro kommun, ledamot i Miljönämnden.

– Jag förstår inte varför vi politiker ska stå i vägen för det lokala näringslivet, speciellt då detta är någonting som fungerar på flera andra ställen i landet. Något jag också tycker är underligt är att vi ska hindra människor från att kunna bestämma själva när de vill gå hem, som att man som myndig inte kan ta det beslutet själv. Det måste bli ett slut på dumföklaringar av företagarna och örebroarna och tron att ingen av dem klarar av detta. Jag vill att det ska upp till bevis nu. Nu utökar vi öppettiderna på prov så får vi se. Vi kan aldrig veta förräns vi testat. Jag är övertygas om att det kommer gå utmärkt. Krögarna förtjänar att få detta ansvar och örebroarna är redo att få ta sina egna beslut, säger Levi Rönnberg, Liberalerna Örebro kommun, ersättare Miljönämnden.

 

För mer information kontakta

Berith Tedsjö-Winkler
076-251 42 80

Levi Rönnberg
073-502 93 21