KLART: Örebroarna begär folkomröstning

Patrik Jämtvall

Örebro måndag 11 oktober 2021

PRESSINBJUDAN

KLART: Örebroarna begär folkomröstning

Sedan april månad har örebroarna skrivit under listor för att begära en folkomröstning om BRT, så kallade superbussar, i Örebro. Nu står det klart att antalet underskrifter vida överstiger vad som krävs för att kunna ställa detta krav.

Med anledning av detta bjuder vi in till presskonferens

 

Tisdag 12 oktober kl 13.00 lämnas listorna in i receptionen Örebro rådhus

 

  • Direkt efter inlämnade redogör Patrik Jämtvall, insamlingsansvarig för folkinitiativet för processen hit och vad som händer nu.

 

Plats: Kupolen, Örebro rådhus

Anmälan och presskontakt: Mats-Olof Liljegren 0703601919

 

– Jag är glad att kunna konstatera att örebroarna vill få säga sitt om BRT. Det är enligt mig en felaktig satsning som kommer kosta bra mycket mer än det ger. Alla örebroare får betala för vad några få kommer nyttja. Lokaltrafiken i kommunen utarmas för att ge lite snabbare bussar på några sträckningar inne i Örebro. Det är inte vettigt och folkets kraft kan få stopp på detta, säger Patrik Jämtvall, insamlingsansvarig för folkinitiativet.

– Att bara se alla listor med namn inger respekt. I tidningen NA har jag läst att 80 procent av örebroarna är emot BRT. Det kommer visa sig i en kommande folkomröstning om det är så. Tills den kan genomföras bör de styrande omedelbart pausa projektet. Mer resurser ska inte läggas på projektet i onödan, fortsätter Patrik Jämtvall.

– Det som projektet hittills kostat örebroarna är inte bra men det är ännu värre att fortsätta. En del tycker kanske det är att kasta pengar i sjön när vi river upp detta beslut men det som verkligen är kostsamt är att slutföra projektet. Då har vi byggt in oss i enorma kostnader som vi får leva med många många år framöver, fortsätter Patrik Jämtvall.

– Ett stort tack till alla örebroare och alla som möjliggjort att insamlingen nu kan avslutas framgångsrikt och med krav på folkomröstning. Vi som engagerat oss för att få in alla namn är glada och tacksamma idag, avslutar Patrik Jämtvall.